Ud i naturen

Vi prioriterer udeliv og oplevelser i naturen højt.

I løbet af skoleåret tager vi på ture både med og uden overnatning. I de mindre klasser tager vi fx på tur til spejderhytten Tutta Vallis og går ture omkring og ved Vandkraftsøen.

På skolen nyder vi vores skønne omgivelser med klatreskov, krat, å-løb, multibane, tumlebakke og åbne græsarealer.

Når du besøger skolen første gang, lægger du måske mærke til, at vi ikke har hegn omkring skolen. Det giver eleverne en god mulighed for at udnytte det nærmeste miljø omkring skolen frit. Som bonus, kan man sige, at det er en fantastisk øvelse i frihed under ansvar. Og der er klare regler for, hvor man må gå uden for skolens areal og hvor man ikke må gå. Privilegierne øges med klassetrinene. Eleverne er gode til at hjælpe hinanden med at huske på, hvordan reglerne er. Alle børn og elever fra børnehave til 9. klasse kender reglerne, og systemet har fungeret siden skolens start uden problemer.

I gennemsnit koster det staten 59.213 kroner om året at have en elev i folkeskolen. Til sammenligning koster en elev i de frie grundskoler hvert år staten 43.384 kroner (2010).