Lærerfrie dage - forældrene indtager skolen

Én gang om året sender vi alle lærerne afsted på to udviklingsdage, som enten er et kursus eller pædagogiske dage, hvor lærerne kan vende alle de ting, der ikke er tid til i hverdagen.

Forældrene overtager skolen og pasningen i de to dage, hvor lærerne udvikler. Idéen er ikke, at vi som forældre blot skal være vikarer, men at vi kan komme med vores helt egen plan for indholdet. Nogle klasser tager på tur ud af huset til museer, på spændende virksomhedsbesøg eller noget helt tredje. Andre laver forskellige aktiviteter på skolen eller hjemme hos en af eleverne.

Dagene bliver koordineret af et forældreudvalg - og der er altid brug for ekstra hænder. Dagene inddeles som regel i formiddags- og eftermiddags-aktiviteter, så man kan passe sit arbejde og samtidig være en del af de gode timer sammen med børnene.

Holstebro Friskole lever op til bestemmelserne i Friskoleloven, der overordnet set bestemmer, at friskolerne “skal stå mål med undervisningen i folkeskolen”. Vi overholder folkeskolelovens paragraffer ligesom alle andre skoler i Danmark.