Den prøve og eksamensfri skole

Ifølge Grundtvig er det et menneskeligt grundvilkår at tage stilling, at gå ind i kampen mellem lys og mørke, liv og død og sandhed og løgn. Det gør vi til stadighed i vores hverdag, livet igennem, og det er denne skelnen, denne kamp, vi forberedes til i skolen. Derfor tager vi udgangspunkt i et af de grundtvigske kernebegreber – den historisk-poetiske skole.

Man kunne fristes til at tolke begrebet i retning af, at der så lægges stor vægt på fagene historie og litteratur, og det gør vores friskole også, men ikke med udgangspunkt i begrebet. For begrebet dækker ikke et fagligt indhold, en metode eller bestemte kompetencer – begrebet er derimod et udtryk for et pædagogisk dannelsesbegreb.

Friskolens forældregruppe spænder meget vidt. Heldigvis. Vores forældre er mekanikere, akademikere, tømrere, selvstændige, ufaglærte, direktører, pædagoger og alt muligt andet.