Rengøring og vedligehold - et fælles ansvar

På Holstebro Friskole har vi ikke rengøringspersonale ansat. Som forælder er du med til at holde friskolen ren. Friskolen er vores fælles ansvar og det understreges blandt andet gennem den fælles rengøring.

Alle forældre er inddelt på 6 rengøringshold. Ca. hver 6. lørdag fra 9.00 til 12.00 er det dit hold, som varetager rengøringen. Du får tildelt et område, som du har ansvaret for. Hvilke lørdage det drejer sig om, hvilket hold du er på og hvad dit område er, bliver offentliggjort inden eller i sommerferien.

Forældrerengøringen planlægges af rengøringsudvalget. På hvert hold er der en "indkalder" fra udvalget, som kan hjælpe med praktiske spørgsmål omkring rengøringen. I hvert lokale hænger en beskrivelse af arbejdsopgaverne i det pågældende område.

Når du deltager i rengøringen, lærer du friskolen at kende. Nogle områder endda ret indgående :-)

Børnene er også en vigtig del af rengøringen. Mens de voksne tager sig af de grove arbejde kan børnene lege, hygge sig sammen eller hjælpe til. Og som ved alle andre arrangementer på skolen, så er der også tid til snak mellem forældrene - ikke mindst i pausen kl. 10, hvor der er brød og kaffe. Lørdagsrengøringen er en hyggelig og uformel måde at mødes med andre forældre og børn på tværs af klasser.

Lige inden sommerferien er der hovedrengøring. Her giver vi friskolen en ekstra skrubbetur og gør den klar til det næste skoleår.

Handyperson

Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, enten som hobbymand eller professionelt, så kan du melde dig til vedligeholdelsesgruppen. I stedet for at vaske gulve og pudse vinduer hjælper du vores pedel med praktiske gøremål.

Opgaverne varierer meget, og kan være alt fra at skifte et dørhængsel, lappe en gocart til at male et panel eller køre affald på forbrændingen. Vedligeholdelsesgruppen mødes samtidig med rengøringen og det er ligeledes kun hver 6. lørdag.


Vidste du, at ...

Friskolens forældregruppe spænder meget vidt. Heldigvis. Vores forældre er mekanikere, akademikere, tømrere, selvstændige, ufaglærte, direktører, pædagoger og alt muligt andet.

Besøg os

Se hvordan du kan finde ud af mere, få en rundvisning på skolen og melde dit barn til Holstebro Friskole.

Vi glæder os til dit besøg.

Tilmeld dig her

Vil du vide mere?

Download vores brochure, hvor du kan læse de vigtigste overskrifter om Holstebro Friskole.

Ring til os på telefon 97 40 42 11 eller send en e-mail på info@hfri.dk.