Venteliste-praksis på Holstebro Friskole

Elever optages i den rækkefølge de er indskrevet, dog efter følgende kriterier:

• Elevtallet er max. 18 elever pr. klasse
  • Børn i børnehaven Klods Hans, er automatisk tilmeldt og garanteret plads på skolen, hvis forældrene ønsker det.
  • Yngre søskende til børn der går på Holstebro Friskole, vil have fortrinsret, også på ventelisten.
  • Ansatte ved Holstebro Friskole og Klods Hans har fortrinsret, også på ventelisten.
  • Vi tilstræber en rimelig kønsfordeling, med hensyntagen til klassernes trivsel.

Inden optagelse af elever til alle klassetrin, vil vi forbeholde os retten til, at kontakte afgivende dagplejer, institution, skole og gerne modtage evt. yderligere oplysninger fra myndigheder. Dette for at sikre barnet den bedst mulige start, dels for at sikre vi optager et barn vi føler vi kan give et godt skoletilbud.

I gennemsnit koster det staten 59.213 kroner om året at have en elev i folkeskolen. Til sammenligning koster en elev i de frie grundskoler hvert år staten 43.384 kroner (2010).